PROSJEKTER

Sparte store kostnader ved å rørfornye falleferdig stikkledning

Fasade Nyveibakken 12

Dette sier kunden

– Det er vanskelig å tro at vi for kort tid siden hadde store problemer med avløpet, og risikerte å måtte betale i dyre dommer for å fikse det. At dette i det hele tatt er mulig å få til er helt utrolig, det er jo som en drøm – vi hadde aldri trodd at nye avløpsrør skulle være så lekkert!

Prosjektinformasjon

  • Oppdragsgiver: Sameiet Nyveibakken 12
  • Sameie bestående av en enebolig fra 1909 som har blitt seksjonert i tre separate boenheter
  • Strømperenovering av bunn- og stikkledning i glasert teglstein fra byggeår (1909)
  • Gjennomføringstid én arbeidsdag
  • Utført av Olimb Rørfornying avdeling Trondheim
  • Dyktige samarbeidspartnere i dette prosjektet: UNITEK AS (tilkomstarbeid)

Om metoden

Om prosjektet

På Marienborg ligger Sameiet Nyveibakken 12 i et bratt landskap og med Gråkallbanen, bytrikken i Trondheim, passerende rett nedenfor. Sameiet hadde hatt problemer med avløpet og kontaktet en rørlegger som inspiserte avløpsrøret. Huset er opprinnelig en gammel enebolig fra 1909, og bunn- og stikkledningen er trolig også fra byggeår. Rørinspeksjonen påviste at røret var i såpass dårlig stand at det kanskje bare var snakk om uker før det ville kollapse.

Oppgraving ville vært svært dyrt

De ble anbefalt å kontakte en entreprenør for oppgraving og rørbytte, men graving ville blitt svært kostbart og tidkrevende på grunn av grunnforholdene og at stikkledningen går rett under trikkeskinnene. Ved oppgraving måtte også en steinmur rives, som ville risikert setningsskader på huset.

Sameiet var derfor fast bestemt på å finne alternative metoder. En av beboerne kjente til rørfornying fra før og kontaktet Olimb Rørfornying. Informasjonen og hjelpen de fikk gjorde sameiet fast bestemt på at rørfornying var det rette valget for å utbedre fellesledningen, med Olimb Rørfornying som leverandør.

Rørfornyet falleferdig stikkledning

Bunn- og stikkledningen var i elendig tilstand, og hadde på et punkt sklidd fra hverandre og forskjøvet seg. Det rant vann på utsiden som mettet grunnen og økte risikoen for kollaps, og gjorde røret så sprøtt at det plutselig kunne knekke. Dette partiet var i så dårlig stand at operatørene så vidt klarte å kjøre strømpen gjennom, men vi jobbet svært forsiktig og klarte å lirke oss forbi bruddet. Vi rørfornyet hele strekket fra under huset og frem til kommunal påkobling på nedsiden av trikkeskinnene.

Sparte mye ved å velge rørfornying

Med rørfornying sparte sameiet både tid og store kostnader, og de har i dag et avløpsrør med samme levetid og tetthet som et helt nytt rør. Beboerne kan fortelle at de er kjempefornøyde med utførelsen til Olimb Rørfornying og at vi fikk jobben gjort til tross for at utgangspunktet var svært dårlig.

Før og etter rørfornying av avløpsrør i Nyveibakken 12

Avløpsrøret var i elendig tilstand og hadde på et punkt sklidd fra hverandre. Vi klarte likevel å kjøre strømpen forbi bruddet, og rørfornyet hele strekket fra under huset og frem til kommunal påkobling.

Flere prosjekter utført av Olimb Rørfornying avdeling Trondheim