Gratis bestillerhåndbok

ABC gravefrie metoder (NoDig)

ABC Bestillerhåndbok

Gravefrie metoder (NoDig) viser seg ofte å være både tidsbesparende, kostnadseffektiv og miljøvennlig sammenlignet med tradisjonell graving. Vår håndbok gir en bred innføring i de NoDig-metoder som finnes, i tillegg til en rekke nyttige tips til bestillere og ledningseiere.

Som prosjekterende ledd og bestiller kan det være vanskelig å vite hvordan man retter relevante spørsmål og krav til leverandører som utfører gravefrie tjenester. Derfor har Olimb, i samarbeid med dyktige fagpersoner både fra rådgivende selskaper og andre entreprenører, gitt ut en håndbok som skal gjøre det enklere for ledningseiere, ingeniører og andre bestillere å vurdere ulike metoder, produkter og løsninger som finnes innen NoDig-teknologi.

Boka gir en innføring i ulike NoDig-metoder som finnes i det norske markedet. Her omtales blant annet:

  • ulike typer strømperenovering, belegg og armerte foringer
  • styrt boring
  • hammerboring
  • rørpressing
  • fjellboring
  • ulike tunelleringsmetoder

Det er også egne kapitler om miljøregnskap, lekkasjesøk, rørinspeksjon, spyling og trykkprøving av vannledninger. Konkrete tips til bestillingsprosessen samt ulike kontraktsformer er også beskrevet.

Fyll ut skjema for å laste ned PDF

Vi sender deg også linken til nedlastning på e-post.

    Vi sender maks én e-post hver måned. Du kan melde deg av når du vil.
    Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.