Gratis bestillerhåndbok

ABC gravefrie metoder (NoDig)

ABC Bestillerhåndbok

Gravefrie metoder (NoDig) viser seg ofte å være både tidsbesparende, kostnadseffektiv og miljøvennlig sammenlignet med tradisjonell graving. Vår håndbok gir en bred innføring i de NoDig-metoder som finnes, i tillegg til en rekke nyttige tips til bestillere og ledningseiere.

Som prosjekterende ledd og bestiller kan det være vanskelig å vite hvordan man retter relevante spørsmål og krav til leverandører som utfører gravefrie tjenester. Derfor har Olimb, i samarbeid med dyktige fagpersoner både fra rådgivende selskaper og andre entreprenører, gitt ut en håndbok som skal gjøre det enklere for ledningseiere, ingeniører og andre bestillere å vurdere ulike metoder, produkter og løsninger som finnes innen NoDig-teknologi.

Boka gir en innføring i ulike NoDig-metoder som finnes i det norske markedet. Her omtales blant annet:

  • ulike typer strømperenovering, belegg og armerte foringer
  • styrt boring
  • hammerboring
  • rørpressing
  • fjellboring
  • ulike tunelleringsmetoder

Det er også egne kapitler om miljøregnskap, lekkasjesøk, rørinspeksjon, spyling og trykkprøving av vannledninger. Konkrete tips til bestillingsprosessen samt ulike kontraktsformer er også beskrevet.

Fyll ut skjema for å laste ned PDF

Vi sender deg også linken til nedlastning på e-post.

    Vi sender maks én e-post hver måned. Du kan melde deg av når du vil.
    Vi er avhengig av ditt samtykke for å sende deg digital kommunikasjon. Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Se personvernerklæringen vår for mer informasjon.
Vi har feriestengt frem til mandag 2. august. Henvendelser via web og e-post blir besvart når vi er tilbake.