PROSJEKTER

Sverresborg borettslag rørfornyet alle avløpsrørene i 2010 – har ikke hatt problemer siden

Sverresborg borettslag i Trondheim

Med sine 11 blokker og 282 leiligheter var Sverresborg borettslag i Trondheim et stort og viktig prosjekt for Olimb i 2010-2011. Foto: Trondheim og omegn boligbyggelag (TOBB) 

Prosjektinformasjon

  • Borettslag fra 1958. 282 leiligheter fordelt på 11 blokker.
  • Rørfornying av samtlige avløpsrør inni og under bygningene (originale soilrør)
  • Oppdrag utført i perioden mars 2010 – mars 2011
  • Ansvarlig for utførelsen: Olimb Rørfornying avdeling Trondheim

Om metoden

Dette sier kunden:

-Vi har faktisk ikke hatt noen problemer med avløpsrørene etterpå. Alt har fungert utmerket, og det har ikke vært behov for å stake sluk eller spyle tette rør. Det er heller ingen skjøter som har gått opp eller andre reklamasjonsgrunner.

Knut Svendsen, vaktmester i Sverresborg borettslag

Om prosjektet

I 2010 var strømperenovering av innvendige avløpsrør – relining som det også kalles – fortsatt et ganske nytt produkt. Olimb hadde fått sin Tekniske Godkjenning av SINTEF Byggforsk for rørfornying innvendig i bygninger det samme året, og Sverresborg var et av de aller første virkelig store prosjektene hvor denne metoden ble benyttet.

Forløperen til prosjektet var en lekkasje fra et innvendig soilrør som var vanskelig å lokalisere. Tre bad måtte rives før de fant selve lekkasjepunktet. Etter denne kostbare og tidkrevende erfaringen, der både fagfolk og forsikringsselskap var involvert, forsto Svendsen og styret at noe måtte gjøres med alle de gamle avløpsrørene i borettslaget fra 1958.

Vaktmesteren i borettslaget, Knut Svendsen, var en pådriver for valget av metoden og en nøkkelperson i gjennomføringen. Vi tok en tur tilbake for å høre hvordan jobben hans som vaktmester har vært i årene etter rørfornyingen.

Les hele artikkelen her >

Rørfornyet alle avløpsrørene i borettslaget i 2010 – har ikke hatt problemer siden

Rørfornying på gang i Sverresborg borettslag i 2010. Her kan du lese mer om prosjektet.

Flere prosjekter borettslag og bygg