PROSJEKTER

Norgesrekord for strømpeforing i stikkrenner

Om oppdraget

På oppdrag fra Mesta og Statens Vegvesen utførte Olimb til sammen fire monteringer av strømpe i stikkrenner av typen svalbardrør under fylkesvei på Averøy og i Aure (Nordmøre). Diameteren på rørene var på hele 2 meter. Det er det største som noen gang er montert i Norge med denne metoden.

Prosjektinformasjon

  • Oppdrag for Mesta og Statens Vegvesen i mars 2018
  • Rørfornying av til sammen 4 stikkrenner av typen svalbardrør under fylkesveier i Averøy og Aure kommune
  • Dimensjon: Ø2000 mm. Lengder fra 22 til 30 meter.

Metode

Norges største strømpeinstallasjon

Rørfornying skjer inni stikkrennen mens trafikken går som normalt på veien over.

Svalbardror etter rørfornying

Tradisjonelt blir utdaterte rør i stikkrenner gravd opp og byttet ut, med de ulemper dette medfører for folk og ferdsel mens arbeidet pågår. Ikke alle er klar over at det finnes et gravefritt alternativ.

Olimb var en av aktørene som ble bedt om å gi tilbud på rørfornying av fire gamle svalbardrør, og vant oppdraget som underentreprenør for Mesta i prosjektet. Strømpeforingen på hele 2 meter i diameter ble bestilt fra Olimb Rørfornying sitt morselskap i Danmark, Per Aarsleff, og ankom Nordmøre med bil kvelden før første installasjon.

Skandinavisk profflag på rørfornying

Forberedelser er alfa og omega når en jobb av denne dimensjonen skal gjøres. Monteringene på Averøy og i Aure var planlagt i lang tid og ned til minste detalj, i et samarbeidprosjekt mellom Olimb og Aarsleff. Mannskapet besto av to operatører fra Aarsleff Sverige og tre mann fra Olimb Rørfornying. Alle med tung erfaring og kompetanse fra rørfornying i store formater.

Det svensk-norske teamet beviste at de var både proffe og godt forberedt. Med gode tilretteleggelser fra Mesta rundt anleggsplass på Mork på Averøy, fulgte rørfornyingsprosjektet alle planlagte faser, og monteringen av de da første av landets største strømpeforinger var en suksess på alle måter.

Flere prosjekter