PROSJEKTER

Strømpeforing fra 1991 god som ny på Gullfaks A

Prosjektinformasjon

I 1991 installerte Olimb sin første strømpeforing på Gullfaks A i Nordsjøen. Equinor (den gang Statoil) hadde registrert betydelig korrosjon i et rør og ønsket å kjøpe seg tid for å unngå umiddelbar stopp i produksjonen. De håpet at en strømpeforing kunne holde minst et halvt år, og at man i denne perioden kunne komme opp med en permanent løsning.

Blindkjøring

Det aktuelle røret gikk fra et av skaftene på plattformen og inn til en indre tank som var montert i en ytre tank. Det var med andre ord bare tilgang til røret fra én ende. Dermed måtte installasjonen gjennomføres som en såkalt blindkjøring. Det var en ny metode for Olimb i 1991, og derfor var det knyttet stor spenning til oppdraget. To fullskalatester ble kjørt i Råde før installasjonen offshore, for å sikre at oppdraget skulle lykkes.

God som ny

I slutten av 2014, mer enn 20 år etter installasjonen, returnerte Olimb til Gullfaks A for å laminere en korrodert flens på det samme røret. Samtidig ble strømpeforingen fra 1991 kontrollert, og den var i akkurat like god stand som da den ble montert.

Olimb Rørfornying på Gullfaks A

I 1991 installerte Olimb en strømpeforing på Gullfaks A. En kontroll i 2015 viste at foringen var i like god stand som da den ble installert. Her lamineres flensen mot korrosjon, slik at røret kan holde i ytterligere mange år.

Metode brukt i prosjektet

Flere prosjekter