PROSJEKTER

Fornyet avløpsrøret gravefritt under hus, hage og mur for boligeier i Øyjorden

Avløpsrøret ble rørfornyet fra bolig til kum i kommunal vei, uten å grave på eiendommen.

Pålagt å utbedre brudd på stikkledningen

Boligeieren i Øyjorden i Bergen fikk beskjed fra kommunen om at de hadde funnet brudd på den private stikkledningen til boligen, og at dette måtte utbedres. Rørinspeksjonsrapporten viste svært dårlige rør med hull flere steder.

Det store spørsmålet var om det cirka 60 år gamle røret kunne fornyes med strømperenovering – eller om det ble nødvendig å grave opp den pent opparbeidede tomten med hage og murer for å bytte ut det gamle røret med et nytt.

Heldigvis var det fortsatt mulig å rehabilitere røret gravefritt!

Tok bunnledningen under huset samtidig

Stikkledningen ble renovert med strømpeforing fra en kum ved hussokkelen, og ned til kum i kommunal vei, uten noen form for inngrep på eiendommen.

I tillegg valgte boligeieren å strømperenovere den gamle bunnledningen som går diagonalt under store deler av boligen fram til nytt røropplegg på vaskerom. Dermed slipper han å bekymre seg for hull og lekkasjer på avløpsrøret under huset, og alt det potensielt kan medføre av utfordringer og rivearbeid hvis røret må byttes.

Prosjektinformasjon

  • Oppdrag utført våren 2022 for privat boligeier i Øyjorden i Bergen, våren 2022:
    • Strømperenovering av 60 år gammel original uttrekksledning (stikkledning) i betong fra boligen til påkobling kommunal hovedledning.
    • Strømperenovering av bunnledningen under boligen inkludert forsterkning av skjøt til påkoblet stamme.
  • Gjennomføringstid totalt 2-3 arbeidsdager
  • Utført av Olimb Rørfornying avdeling Bergen

Sørger for å gi boligeiere nye avløpsrør uten å grave eller rive: Olimb Rørfornyings operatører Maris Gerhard og Bjarte Håland forlater den pene eiendommen i Øyjorden i samme stand som den var før de kom og fornyet avløpsrøret i bakken. Det rehabiliterte røret har en forventet levetid på minst 100 år.

Flere eksempler på rørfornying bygg og bolig