PROSJEKTER

Fornyet nesten 50 år gamle avløpsrør uten å rive eksisterende bad

Nordre Borge Borettslag II i Skien fikk rørfornyet alle innvendige avløpsrør, uten å rive de eksisterende badene

Prosjektinformasjon

  • Oppdragsgiver: Nordre Borge Borettslag II via Telerør AS
  • Høyblokk på 8 etasjer med 1 oppgang, totalt 67 leiligheter
  • Strømperenovering av 47 år gamle innvendige avløpsrør
  • Åpent anlegg mellom kl. 20 og 08 hver dag, slik at beboerne da kunne bruke avløpet
  • Gjennomføringstid: 10 uker (mandag til torsdag)
  • Utført av Olimb Rørfornying avdeling Grenland

Om metoden

Om prosjektet

De innvendige avløpsrørene i blokka nærmet seg 50 år, og borettslaget bestemte seg for å ta grep. Styret vurderte flere løsninger som rørfornying og totalrenovering av alle bad for å skifte rørene. En totalrenovering ville vært praktisk utfordrende for de mange eldre beboerne i borettslaget, som ikke nødvendigvis har mulighet til å bo et annet sted mens arbeidet pågår. Kostnadene for å rive ut og bytte alle avløpsrørene ville også blitt langt høyere enn med rørfornying.

For å minimere inngrepene i leilighetene til beboerne og redusere kostnadene for borettslaget valgte styret, i samarbeid med deres lokale rørlegger Telerør AS, rørfornying med Olimb Rørfornying som leverandør. Vi rørfornyet de innvendige avløpsrørene med strømpe, uten å rive de eksisterende badene for å komme til i rørene.

Prosjektet ble gjennomført på kun 10 uker med arbeid fra mandag til torsdag, og gjennom hele perioden var det åpent avløpsanlegg fra kl. 20 til 08. Da kunne beboerne bo i leilighetene sine mens arbeidet pågikk, og bruke egne bad på kvelds- og nattetid. Borettslaget hadde til sammen tre ekstra toaletter i kjeller og første etasje som var tilgjengelig for beboerne på dagtid, så de trengte ikke bruke provisoriske toalettfasiliteter mens vi jobbet.

Dette sier kunden:

Vi har ikke angret på valget av Olimb Rørfornying som leverandør. Styret var med på planleggingen i starten, og oppstart og tidsfrister ble overholdt til punkt og prikke. Kommunikasjonen med oss var upåklagelig, og hvis små problemer dukket opp underveis, ble dette fikset omgående. Operatørene var dyktige, svært hyggelige og jobbet systematisk med god informasjon til beboerne underveis. Både styret og alle beboerne er svært fornøyde med hvordan prosjektet ble gjennomført.

Ranveig Moen, Styreleder i Nordre Borge Borettslag II

Styreleder Ranveig Moen i Nordre Borge Borettslag II og formann Fredrik Wetterhus i Olimb Rørfornying AS

Borettslaget var svært fornøyd med jobben Olimb Rørfornying gjorde. Her styreleder Ranveig Moen og formann Fredrik Wetterhus i Olimb Rørfornying, som styrte prosjektet.

Flere prosjekter utført av Olimb Rørfornying avdeling Grenland