Hallingtreff-veteraner klare for 25-årsjubileum – stiller med vann på agendaen

Hallingtreff-veteranene Peer-Christian Nordby og Svein Rune Myhre vil slå et slag for fornyelse av vannledningsnettet i jubileumsåret 2022.

Veteranene Peer-Christian Nordby og Svein Rune Myhre skal representere gravefri ledningsfornyelse på Hallingtreff nok en gang, på 25-årsjubileumet 13.-15. juni. 

Fra den forsiktige starten i 1997 og frem til i dag har Hallingtreff vokst og blitt et svært populært møtepunkt for hele verdikjeden i norsk og nordisk vannbransje.

Over 300 deltakere har meldt seg på årets jubileumstreff, som går av stabelen i Ål og på Geilo 13.-15. juni. Arrangører er Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT. 

Deltar for noen-og-tjuende gang

Olimb har lang tradisjon for å delta på Hallingtreff, og var også med som arrangør i en årrekke.

Markedssjef Peer-Christian Nordby og salgs- og produktsjef Svein Rune Myhre i Olimb Rørfornying er veteraner i Hallingtreff-sammenheng. Med kun et-par unntak har de begge vært faste deltakere gjennom den 25 år lange historien. 

Omtale av Hallingtreff 1999 i «RehabNytt»: Antall deltakere har økt kraftig med årene, men konseptet som vannbransjens praktiske tankesmie er beholdt.

– Hallingtreff er en unik møteplass hvor alle aktører i bransjen er til stede. Her møter vi beslutningstakere, driftspersonell, leverandører og andre entreprenører til gode diskusjoner om felles utfordringer i vann- og avløpsnettet. Nettopp derfor er dette et av arrangementene vi har prioritert i så mange år, sier Peer-Christian Nordby.

Fronter vann

Som utstiller på årets Hallingtreff vil Olimb Rørfornying vise fram spekteret av produkter og metoder i NoDig-verktøykassa.

Rehabilitering av avløpsnettet er som alltid et viktig tema, og i tillegg vil salgs- og produktsjef Svein Rune Myhre slå et ekstra slag for vannledningsnettet.

LES OGSÅ: Fornyelse av vannledningsnettet – hva skjer’a?

– Vi blir stadig minnet på hvor sårbar vannforsyningen er i Norge, men fornyelsen står fortsatt på stedet hvil. Lekkasjeprosenten må ned, og farten på må opp! Mye mer kunne vært gjort med gravefrie metoder, og dette ønsker vi å løfte opp på agendaen.

Metode med stort potensial

– Den perfekte, 100 prosent gravefrie NoDig-løsningen for rehabilitering av alle vannledninger, med og uten anboringer, finnes ikke enda. Men tettilsluttet PE-rør er utmerket «less-dig-løsning» som fungerer for 70 til 80 prosent av vannledningsnettet i dimensjoner fra Ø100 til Ø400 mm, forteller Myhre.

Han mener at ledningseiere og konsulenter burde være enda mer nysgjerrige på – og ta i bruk – de mulighetene som allerede finnes.

– Selv med oppgraving på anboringer er det enormt mye å vinne på å rehabilitere vannledninger fremfor å grave dem opp. Hvorfor ikke starte der, da? Det er et av de viktigste budskapene vi vil formidle på årets Hallingtreff, sier Myhre.

Compact Pipe tettilsluttet rør

Compact Pipe tettilsluttet rør.
Et selvstendig, nytt PE-rør i innsnevret form blir installert i den eksisterende vannledningen. Der blir den tilsatt trykk og varme (damp), og folder seg ut til et tett-tilsittende rør.
Mer om metoden.