Flott oppslutning og gode tilbakemeldinger på Åpen dag

Nærmere hundre besøkende var innom Åpen dag hos Olimb Rørfornying i Råde fredag 6. mai. Tilbakemeldingene fra de oppmøtte var overveldende positive.

Dette var første gangen Olimb Rørfornying inviterte en så stor forsamling av rådgivere, entreprenører, leverandører, ledningseiere og øvrige kontakter til sitt «nye» hovedsete på Furuholt i Råde. 

Et modernisert industriområde

Fra en forsiktig start imed en privatbolig på tomta som Kristian Olimb kjøpte i 1956, har Olimbs «arnested» Furuholt utviklet seg til å bli et betydelig industriområde i Råde, sentralt ved avkjøring fra E6. 

Den største utviklingen på området har skjedd i senere år. I 2019 sto et nytt og moderne administrasjonsbygg klart til innflytting, og i 2020 tok Olimb Rørfornying i bruk den nyoppførte lager- og produksjonsbygningen på området.

Med disse bygningene og Olimb Rørfornyings store bilpark som naturlige kulisser, ble den åpne dagen arrangert hovedsakelig utendørs i solskinnet fredag 6. mai.

Stemningsvideo fra Åpen dag hos Olimb Rørfornying fredag 6. mai 2022

Produksjonsbesøk og demonstrasjoner

Olimb Rørfornying har også et produksjonslokale på Karlshus, i sentrum av Råde. Som første post på programmet hadde deltakerne mulighet til å bli med på en kort busstur til dit, for å se hvordan foringer i større dimensjoner blir vætet ut (impregnert) og klargjort for bruk i installasjon.

I tillegg ble det i løpet av dagen gjennomført tre ulike demoer: installasjon og steam-utherding av en 300 mm filtstrømpe, installasjon og utherding av Compact Pipe, og til slutt utherding av strømpeforing med LED-lys.

Stasjoner med temaer

Rørfornying i bygg hadde installert seg i en egen hall, hvor det ble gitt god innføring i installasjon av foringer i innvendige avløpsrør, montering av grenforsterkninger og renovering av gamle sluk i forbindelse med rørfornying.

To rørinspeksjonsbiler utgjorde en stasjon på området, hvor interesserte kunne studere utstyret og prøve seg på fresing av hull i rør med kamerastyrt freserobot.

Selskapets høyteknologiske UV-bil, som blir brukt i utherding av glassfiberstrømper, var også utstilt og tilgjengelig for de som ville se nærmere på den.

Medutstillere fra Aarsleff-familien

Olimb Rørfornying har vært eiet 100 prosent av danske Per Aarsleff AS siden 1. januar i år, og representanter fra de norske «familiemedlemmene» i Aarsleff-konsernet Sør-Norsk Boring og Steg Entreprenør AS var også til stede med egne, utstyrte stasjoner.

Tre representanter for «Aarsleff-familien i Norge»

Tre representanter for «Aarsleff-familien i Norge» samlet på ett brett. Fra venstre avdelingsleder for NoDig hos Steg Entreprenør, Sondre Dammen, daglig leder i Olimb Rørfornying, Roar Haugland og daglig leder i Sør-norsk Boring, Lars Aulesjord. Foto: Odd Borgestrand

LES OGSÅ: Blir heleid av danske Per Aarsleff AS

Stolt og glad

Svært hyggelige tilbakemeldinger fra deltakere bekreftet at arrangementet traff blink hos mange, både med det faglige programmet og de uformelle, sosiale rammene rundt dagen.

Daglig leder i Olimb Rørfornying, Roar Haugland, er imponert over oppslutningen og stolt av gjennomføringen, som var et rent dugnads-samarbeidarbeid blant ansatte i selskapet. 

Han er spesielt glad for alle representantene fra ledningseiere og rådgiverbransjen som valgte å bruke en fredag i Råde på å lære om rørfornying og gravefri ledningsfornyelse.

– Rådgiverne har en nøkkelrolle i arbeidet for at gravefrie metoder skal få en videre utbredelse innen VA, og for at innvendig rørfornying skal bli enda mer benyttet i årene som kommer. At så mange ville ta turen hit til oss for å se nærmere på mulighetene, er vi veldig glade og takknemlige for, sier Haugland.

Kontaktperson

Peer-Christian Nordby, markedssjef Olimb
Peer Christian Nordby
Markedssjef, Olimb