Tildelt kontrakt om strømperenovering avløp i Drammen i 2022

Pressemelding, 24. januar 2022

Drammen kommune har valgt Olimb Rørfornying til å rehabilitere fem tusen meter avløpsledninger i løpet av 2022.

Avtalen, som ble undertegnet i starten av januar, innebærer at Olimb Rørfornying skal gjennomføre strømperenovering av til sammen cirka fem kilometer avløpsledninger i dimensjoner fra Ø200 mm til Ø500mm.

Olimb Rørfornying har også tidligere strømperenovert en rekke ledningsstrekk for Drammen kommune, gjennom avtaler i 2018 og 2019. Kontrakten for 2022 ble vunnet i konkurranse med tre andre tilbydere, og har en verdi på 12,5 millioner kroner.

Dekker avløp i hele storkommunen

Oppdraget omfatter rehabilitering avløp fellesledninger, overvann- og spillvannsledninger, samt renovering av kummer og re-tilknytning av private stikkledninger.

Arbeidet skal foregå på ulike steder innenfor grensene til storkommunen Drammen (Drammen, Nedre Eiker og Svelvik) gjennom hele 2022.

Vil grave minst mulig

Drammen kommune har utfordringer med mange gamle, dårlige avløpsledninger. Mange av rørene ligger vanskelig tilgjengelig, blant annet under privat eiendom og trafikkerte områder.

Det er et mål for kommunen å bruke gravefrie metoder i størst mulig grad, for å øke farten på ledningsfornyelsen og minimere belastningen på innbyggerne og miljøet.

Effektivt og miljøvennlig

Strømperenovering er en rask og miljøvennlig metode sammenlignet med tradisjonell oppgraving og utskiftning av rør. Installasjoner skjer vanligvis fra kum til kum, slik at graving kan unngås.

Enkelt forklart går metoden ut på at en polyestermettet foring (strømpe) blir vrengt inn i det eksisterende avløpsrøret ved hjelp av lufttrykk. Deretter blir strømpen herdet ved hjelp av varme. Sluttresultatet er et nytt rør inni det gamle.

Selve installasjonen blir normalt utført i løpet av en arbeidsdag. På forhånd er det eksisterende røret nøye kontrollert, renset og klargjort.

Her kan du se en animasjon av metoden

Roser Drammen for å satse på kvalitet

Salgssjef i Olimb Rørfornying, Svein Rune Myhre, er glad for å være tilbake som leverandør i Drammen kommune.

– Drammen kommune er en kvalitetsbevisst oppdragsgiver, og det er veldig bra! Olimb har utført strømperenovering i snart 50 år, så metoden må sies å være velgjennomprøvd. Likevel er det viktig at oppdragsgiver er opptatt av kvaliteten på sluttproduktet. Det nye røret kommer til anleggsplassen som et halvfabrikat. Hva som skjer i den videre prosessen er svært viktig for resultatet, og det legger Drammen kommune stor vekt på å få dokumentert. Alt fra kompetanse, erfaring, måling ved gjennomføring og testing av sluttproduktet. Det skal vi selvfølgelig levere på, sier Myhre.

LES OGSÅ: Derfor bør kummene rehabiliteres sammen med resten av ledningsnettet

Kontaktperson

Svein Rune Myhre
Svein Rune Myhre
Salgs- og produktsjef, Rørfornying Offentlig VA