Våtservietter i do skaper store problemer – last ned vår dovett-plakat

Problemet med våtservietter og søppel i do har blitt så stort at kommunene nå oppfordrer til samfunnsdugnad. Hjelp oss å hjelpe – bruk vår nye dovett-plakat!

Bruken av engangskluter og våtservietter har økt kraftig den siste tiden, blant annet til rengjøring og stell av bleiebarn hjemme. Dessverre er det mange som kaster brukte våtservietter og annet søppel i toalettet. Dette fører nå til store problemer i flere kommuner.

Ødelegger avløpspumper

Våtserviettene som kastes i toalettet løser seg ikke opp, men vikler seg inn i pumpene som fører kloakkvannet videre i renseanlegget. Når klumpene av fiber og søppel blir store, stopper pumpene opp, og i verste fall blir de ødelagte.

Det er både dyrt og tidkrevende å reparere havarerte avløpspumper. I mellomtiden havner kloakken i naturen eller inn i private anlegg.

Oppfordrer til samfunnsdugnad

De som jobber med vann og avløp er samfunnskritisk personell som skal sikre god vannforsyning og trygg drift av avløpsnettet. I en allerede krevende situasjon er driftsstopp i kloakken ekstra utfordrende for denne gruppen.

Nå ber kommunene om at vi alle bidrar til å hjelpe disse hverdagsheltene – gjennom å IKKE kaste søppel i do.

Gratis dovett-plakat

Som et lite bidrag i denne viktige dugnaden har vi laget en enkel oppslagsplakat som kan printes ut og henges opp på toaletter.

Godt dovett er kjempeviktig på toaletter som brukes av mange ulike mennesker, og vi har hatt dette spesielt i tankene når vi har utformet plakaten med symboler og på både norsk og engelsk. Budskapet er i stor grad inspirert av nettstedet dovett.no.

Her kan du skrive ut vår dovett-plakat (norsk og engelsk versjon)

Gratis plansje: Dovett

LES OGSÅ: Ti gode grunner til å holde søppel og fett unna avløpsrørene