Olimb Rørfornying AS fortsetter veksten

Med en omsetning på mer enn 500 millioner kroner er vi er stolte av å levere et resultat på nær 100 millioner over de siste to årene.

Olimb Rørfornying AS har hatt en omsetningsvekst på gjennomsnittlig 12 – 13 % de siste årene, med et svært godt resultat. De to siste regnskapsårene viser en sammenlagt omsetning på 530 millioner og et resultat på 95 millioner kroner.

For morselskapet Olimb Rørfornying Holding AS er tallene henholdsvis 551 millioner i driftsinntekter og 98 millioner i resultat.*

Krevende å levere gode tall

-Det er ingen tvil om at det har vært krevende for hele organisasjonen å skape disse resultatene, samtidig som vi har stor omsetningsvekst. Vi tar med oss disse tallene vel vitende om at fremtiden vil by på motbakker, sier daglig leder i selskapet, Roar Haugland.

Omsetning og aktivitet fordeler seg omtrent 50/50 på offentlig og privat marked.

Strømperenovering av avløpsrør
Olimb Rørfornying rehabiliterer rør uten å grave eller rive, for både offentlige og private kunder. Strømperenovering er den mest brukte metoden.

Vekst i rehabilitering av vannledninger

Gravefri rehabilitering av avløpsledninger er hovedvirksomheten både privat og offentlig. Selskapet har også hatt en merkbar vekst innen rehabilitering av offentlige vannledninger. I løpet av 2019 har selskapet investert i utstyr og bemanning for å møte den økende etterspørselen fra ledningseiere.

-Vann er et område som har begrensninger i muligheter for rehabilitering sammenlignet med avløp. Potensialet er likevel enormt hvis kommune-Norge iverksetter rørfornying på den delen av vannledningsnettet som lar seg fornye. Også på vannledninger er rørfornying den metoden som gir den desidert rimeligste prisen per rehabiliterte meter med rør, forteller Roar Haugland.

Installasjon av Compact Pipe tettilsluttet rør
Olimb Rørfornying rehabiliterer en 150 år gammel vannledning i Bergen

Tilgang til stort produktspekter gjennom dansk eier

Olimb Rørfornying har siden høsten 2017 vært en del av danske Per Aarsleff Holding AS, som er Europas største produsent og installatør innen rørfornying. Dette gir selskapet tilgang til et stort produktspekter og en bred erfaringsbase innen vann og avløp. De siste par årene har også omfattet kompetanseheving og implementering av enda flere produkter og metoder innenfor rørfornying.

-Relasjonen til Aarsleff gir oss også anledning til å avstemme bedriftens produktivitet, som viser at Olimb Rørfornying er godt rustet for konkurransesituasjonen også i det kommende, sier Roar Haugland.

Olimb Rørfornyings nye lagerbygg i Råde
Olimb Rørfornying AS ble i 2019 samlokalisert i nytt administrasjonsbygg på Furuholt i Råde. I løpet av våren 2020 ferdigstilles oppføringen av et stort, nytt lager på den 50 mål store næringstomten.

*Olimb Rørfornying har avvikende regnskapsår grunnet dansk eier. Regnskapsåret 2019 ble avsluttet 30.09.2019.

LES OGSÅ: Bygger for framtiden – samler virksomheten

Kontaktperson

Roar Haugland, daglig leder, Olimb Rørfornying AS
Roar Haugland
Daglig leder, Olimb Rørfornying AS