Jesper Langbraaten er ny operativ leder i Olimb Rørfornying
Fra 1. januar 2025 har Jesper Aamot Langbraaten trådt inn i rollen som operativ leder (COO) i Olimb Rørfornying AS.
Pressemelding 04.03.2025
Langbraaten har vært ansatt hos Olimb Rørfornying siden 2018 som prosjekt- og anleggsleder innen offentlig rørfornying. Gjennom denne rollen har han opparbeidet seg solid internkunnskap, som gjør ham godt rustet til å lede og videreutvikle den operative delen av selskapet.
En naturlig reise
I løpet av sine 32 år har Langbraaten fått verdifull erfaring med planlegging og gjennomføring av alle fasene innen NoDig-prosjekter. I stillingen som operativ leder får han mer overordnet ansvar, med vekt på operativ og strategisk planlegging.
– Det er en spennende tid for bransjen, med økende fokus på bærekraftige løsninger. Jeg ser frem til å bli utfordret på nye områder, og er motivert til å bidra til vekst og utvikling i selskapet.
Langbraaten bor på Kolbotn sammen med kone og to små barn, og pendler daglig til Olimb Rørfornyings hovedkontor i Råde. Det er en reisevei han beskriver som vel verdt tiden.
– Olimb har et sterkt fagmiljø, med gode kolleger og spennende prosjekter. Det har vært spennende og lærerikt å jobbe tett med både operatørene og kundene våre. Erfaringen fra drift og kunnskapen om våre rutiner gir meg et solid grunnlag for den nye rollen.
Bakgrunn i bærekraft
Langbraaten har lenge vært engasjert i å finne løsninger som både er kostnadseffektive og miljøvennlige. Som utdannet sivilingeniør skrev han i 2016 mastergrad om gravefrie metoder, også kjent som NoDig.
– Her utviklet jeg en modell for beregning av klimagassutslipp, og konklusjonen var tydelig: NoDig-metoder gir betydelige besparelser i både tid, kostnader og utslipp.
I en tid med klimaendringer og inflasjon har interessen for rørfornying vokst i både offentlig og privat sektor. Stadig flere kommuner og borettslag ser til NoDig-metoder som et førstevalg for å redusere vedlikeholdskostnader og imøtekomme strenge miljøkrav.
– Gjenbruk og gravefrie metoder er mer aktuelt enn noensinne. Det handler ikke bare om økonomi, men også om å redusere miljøpåvirkningen og minimere ulemper for folk og samfunn.
Kontinuerlig innovasjon
Olimb har lenge vært en pådriver i utviklingen av nye metoder for å rehabilitere rør med minst mulig inngrep. Siden selskapet installerte den første strømpeforingen i Norge i 1977, har de utviklet mange løsninger som i dag er standard i bransjen. Mye av dette skjer ved selskapets hovedkontor i Råde.
– Her har vi egen fabrikk for produktutvikling og impregnering av strømpeforinger. Det gjør oss veldig fleksible når vi samarbeider med oppdragsgivere for å løse utfordringer med gamle og dårlige rørsystemer. Innovasjon skjer best i samarbeid. Når vi utfordres av kundene våre, finner vi de beste løsningene sammen.
Langbraaten trer inn i lederrollen med mål om å videreføre selskapets sterke fokus på drift og kontinuerlig forbedring. Han forsikrer samtidig om at selskapets kjerneverdier fortsatt står fast.
– Vi skal være en trygg samarbeidspartner som leverer driftssikre og bærekraftige løsninger. For våre kunder betyr det mer effektive prosesser, reduserte kostnader og innovasjon, spesielt innenfor klimavennlige løsninger. For våre ansatte betyr det at vi skal fortsette å være en trygg arbeidsplass, med et godt arbeidsmiljø og fokus på kontinuerlig utvikling og forbedring.