Tror på bedre tider etter omstilling

06.04.16: God tilstrømning til seminarene under dagens Subsea Valley på Telenor Arena, og Olimbs representanter Peer-Christian Nordby og Rolf Dalby var i godt humør etter en dag på stand for rørfornyer-selskapet.
Av Odd Borgestrand 6. april 2016

-Vi registrerer at det er noen færre utstillere i år, sammenlignet med forrige konferanse.  Blant utstillerne som har valgt å delta er det en overraskende stor optimisme å spore. For oss er det viktig å være tilstede når bransjen har store utfordringer, understreker Nordby.

-Nyhetsbildet er preget av oppsigelser, og da kan det være vanskelig å nå fram med positive innspill. I så måte har første dag av Subsea Valley vært en god opplevelse sier han.

400 deltakere
var samlet under dagens åpning av konferansen. Olje- og energiminister Tord Lien innledet om situasjonen i petroleumsnæringen, teknologiutviklingen på norsk sokkel og regjeringens bidrag.
Lien slo fast at Subsea representerer den mest relevante utbygningsløsningen for størstedelen av funnene på norsk sokkel. Derfor er det viktig at industrien jobber videre med å redusere kostnader slik at vi får utbygd flest mulig funn. I det siste har vi fått gode nyheter fra flere av dem, deriblant Trestakk og Snorre 2040.
Olje- og energiministeren deltok også i paneldebatt med Statoils Eldar Sætre og Charles McConnell, tidligere nestkommanderende for energi i USA. U.S. Lien fikk også omvisning på en teknologiutstilling.

Tilpasning
– Jeg er sikker på at industrien vil tilpasse seg og komme enda sterkere tilbake også denne gangen. Vi har både kompetansen og ressursene til å fortsette dette eventyret. Når det kommer til subsea-teknologi er vi fortsatt gode på bunn, sier olje- og energiminister Tord Lien i en pressemelding.

Godt besøkt stand
Nordby og Dalby har i dag møtt alle typer bransjefolk i tillegg til en god del studenter.
-Det er interesse for våre alternative fornyingsmetoder, med fokus på sikkerhet og kostnader i offshoremarkedet, sier Nordby.
Han gjentar gjerne at Olimb Offshores produkter med levetidsforlengelse av eksisterende rør vil bety store besparelse kontra utskifting av rør. Løsningen er forhåndsgodkjent i Statoil TR 1016 for bruk i eksisterende rør. Rørfornyingen krever minimale forarbeider, ingen varme arbeidstillatelser, rask gjennomføring og minimale risikoer.

Et viktig budskap
-Total utskifting av rør på plattformer og andre energi-installasjoner vil medføre omfattende planlegging, store tilliggende arbeider med stilasjer, håndtering ut og inn av rør, overflatebehandling, isolering og dokumentasjon av nytt rør, slår Nordby fast.
-Dette er et godt og viktig budskap, og kan derfor ikke gjentas for ofte. Vi tror vi har mye å bidra med i en ny tid for bransjen, og med noe tålmodighet tror vi også på spennende oppdrag. Ting er på gang, men det må vi vente litt med å offentliggjøre sier en noe hemmelighetsfull leder i Olimb Offshore.