Rørfornying i borettslag og sameier

Rørfornying er en metode som passer for røranlegg i de fleste typer bygninger, og er veldig godt egnet i boligblokker og rekkehus. Rørfornying kan utføres enklere, raskere og rimeligere enn full utskiftning av rør. Stadig flere borettslag og sameier velger dette alternativet når de kan.

Rørfornying – like godt som nye rør
Rørfornying innvendig i bygninger gir et nytt rørnett på lik linje med å bytte rørene. Levetid og garantier er de samme.

slitt-og-forfallent-inni

På bygninger som er over 40 år gamle bør tilstanden til rørene vurderes. I de fleste bygninger er avløpsrørene støpt eller bygget inn. Dette kan medføre at små lekkasjer praktisk talt får spire og gro før de blir oppdaget, med de følger og konsekvenser det får for bygget og beboere i form av kostbare skader og dårlig inneklima.

Årsaken til problemer med gamle rør kan være mange. Felles er at mange års bruk medfører slitasje. De originale egenskapene blir borte og problemene starter. Alt fra små bevegelser i bygget til rene rustskader etter lang tids bruk, kan være årsaker til at rørnettet er modent for oppgradering. Dette gjelder like mye plastrør som støpejernsrør.

Alle våre installasjoner er godkjent av SINTEF og en del av våtromsnormen.

Olimb Rørfornying AS hjelper deg både med kartlegging av tilstand og rørfornyelse av rørnettet. Med spesialbygde kameraer som et av våre viktigste verktøy sjekker vi tilstanden på rørnettet. Dette sammen med visuell kontroll av rørnettet utvendig og bruksmønster. Dette danner grunnlaget for en vurdering av tilstand. Husk at rørnettet i en bygning er like viktig som blodårene i kroppen din. Ingen kan bo i en bygning uten et fungerende avløpsnett.