Sterk lojalitet gjennom 30 år

22.06.16: Det var en både smilende og tydelig rørt driftssjef i Olimb Rørfornying, Bjørn Mathisen, som i kveld ble hedret med Det Kongelige Selskap for Norges Vels medalje for 30 år i Råde-firmaet.
Av Odd Borgestrand 22. juni 2016

Det var ordfører i Råde, Renè Rafshol, som i kveld krysset grensa fra Mathisens hjemkommune Råde til nabokommunen Moss for å overrekke en velfortjent medalje, diplom og hederlig omtale til en venn som gjennom 30 år har vært en av hjørnesteinene i Olimb Group.

At jubileumsfesten gikk av stabelen på Restaurant Ro i Moss var neppe et tilfeldig valg fra ledelsen i Olimb. Jubilanten er blant de som nettopp beholder roen i krevende situasjoner.

Ferievikar i 1986
Medaljen er en påskjønnelse til særlig fortjente arbeidstakere med minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver. Medaljen tildeles av direksjonen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Mathisen startet som ferievikar i 1986.
Ordfører Renè Rafshol sa i forbindelse med den høytidelige overrekkelsen at han personlig hadde tapt mange slag mot kveldens jubilant, men de slagene var på tennisbanen. I Olimb-sammenheng har Mathisen framstått som en nøkkelperson som har vært med å bygge en bedrift og en bedriftskultur.
-Det er viktig med personell som sikrer kontinuitet. Du har vært en viktig bjelke i dette bygget, sa Rafshol blant annet.Mathisen kom direkte fra russefeiring og inn i det som skulle være en sommerjobb firmaet. Sommerjobben varer fortsatt, og han ble andre generasjon Mathisen etter både sin mor og far, som begge har vært dyktige medarbeidere hos Olimb.

Tillit og trivsel
Det begynte med strømperenovering, rørinspeksjon og utenlandsoppdrag for Olimb i Finland. Etter avtjent verneplikt ble det ledig jobb på lageret. Bjørn skjøttet jobben godt, og ble etter noen år satt til å lede lagervirksomheten.
I 2009 var det klart for opprykk til driftssjef av avdelingen for rørfornying, og siden den gang har det vært en utrolig spennende periode med en rekke flotte og krevende oppdrag, sier Mathisen.
-Grunnen til at jeg trives så godt er fordi ledelsen i Olimb viser en stor porsjon tillit. Jeg får muligheten til å være med på en spennende utvikling sammen med mange gode kolleger. Jeg har delt store deler av livet med Tor-Erik Olimb, Svein-Rune Myhre og Peer-Christian Nordby. Vi har vært venner og gode kolleger i en hektisk hverdag. Gjennom vennskap er lojaliteten til firmaet blitt sterkere og sterkere, og for meg er det utenkelig å si at jeg ønsker meg en annen jobb utenfor dette selskapet, sier en tydelig rørt Bjørn Mathisen.

-Jeg er full av følelser bak det som mange oppfatter som en tøff fasade, sier 49-åringen som liker en aktiv tilværelse både i jobb og fritid. Sjøliv og hytteliv er på prioriteringslista, og i alle sammenhenger sammen med sine nærmeste både i familie og vennekrets. Hyllest og takk for 30 år var utvilsomt fortjent rundt et trivelig festbord på Restaurant Ro i Moss i går kveld.

30 år med vennskap, tillit og lojalitet. Bjørn Mathisen omringet av venner og kolleger. Fra venstre Svein-Rune Myhre, CC Sibbern, Tor-Erik Olimb, jubilanten selv, ordfører Renè Rafshol, Roar Haugland, Øystein Olimb og Peer-Christian Nordby.
30 år med vennskap, tillit og lojalitet. Bjørn Mathisen omringet av venner og kolleger. Fra venstre Svein-Rune Myhre, CC Sibbern, Tor-Erik Olimb, jubilanten selv, ordfører Renè Rafshol, Roar Haugland, Øystein Olimb og Peer-Christian Nordby.