Oljemesse som kan gi spennende utfordringer

23.10.15: Vi er godt fornøyd med årets OTD-messe i Stavanger. Dette var en messe som kan gi oss spennende utfordringer.
Av Odd Borgestrand 23. oktober 2015

Under messens første dag hadde vi flere konkrete leads på èn dag enn vi har hatt på de siste års messer til sammen.

Det sier daglig leder i Olimb Offshore, Peer-Christian Nordby, som sto på Olimb-standen sammen med driftsleder for utvikling, Rolf Dalby og CEO i Olimb Group, Carl Christian Sibbern.
Olimb Offshore deltok på årets OTD sammen med de øvrige aktørene i nettverksamarbeidet Viken Olje & Gass, og det er ingen tvil om at de ulike aktørene dro nytte av hverandre med en felles stand også denne gang, mener Nordby.

Nærmere 26.000 mennesker
besøkte Norges største årlige oljemesse OTD, som ble avsluttet i Stavanger torsdag ettermiddag.
Det var knyttet stor spenning til besøkstallene etter et krevende år i bransjen. Nærmere 25.000 arbeidsplasser er forsvunnet fra oljeindustrien hittil i år, og en rekke selskaper har dermed også måttet kutte på aktiviteten.
– Vi er overveldet over oppslutningen. At så mange mennesker prioriterte årets oljemesse viser behovet for å knytte kontakter og gjøre smart business i motgangstider, sier konferanse- og messedirektør Peter N. Keilen ved oljemessen Offshore Technology Days, sier Peter Keilen til Stavanger Aftenblad.
De besøkende på årets messe var i all hovedsak profesjonelle aktører i oljebransjen og representanter fra ulike bedrifter.

Messe for proffene
At utstillerne fikk mange profesjonelle besøk med stort utbytte er viktig for enhver arrangør, og dette var tilfelle også under årets OTD.
-Det bekrefter OTD sin ubestridte rolle som oljebransjens viktigste møteplass i 2015, og som messen der man gjør butikk med smartere, mer effektive løsninger tilpasset vanskeligere tider, sier Keilen videre.
Olimb Offshore sin ledelse kan være med å understreke disse uttalelsene.  Selskapet er blant de mindre aktørene som ser store muligheter for fortsatt vekst og utvikling på grunn av sin spesielle nisje med levetidsforlengelse av rørinstallasjoner. Full utskifting av rør kan i enkelte tilfeller være umulig, eller i beste fall svært kostbart fordi det vil føre til hel eller delvis driftsstans på eller mellom plattformer, sier driftsleder og ansvarlig for utvikling i selskapet, Rolf Dalby. Dette budskapet når inn hos stadig flere potensielle kunder i offshore-industrien, sier Dalby.

Drift og vedlikehold
I en undersøkelse OTD gjennomførte under messa tror 58 prosent av leverandørbedriftene på OTD at oljenedgangen vil snu i 2016–2018.
Ytterligere 41 prosent anslår at oppturen kommer noe senere, i 2018–2020. Konsernsjef for IKM-gruppen, Ståle Kyllingstad, mener situasjonen er mer komplisert.
– For enkelte i bransjen vil det snu. Drift og vedlikehold på plattformer vil øke. Økningen vil kanskje allerede komme neste sommer, og vi kan muligens se endringen i andre kvartal. Hva oljeprisen blir, er veldig vanskelig å si, men Norge har 80 oljeplattformer – og vi skal opp til 90. Så vedlikehold vil det bli, sier Kyllingstad til Rogalands Avis.