Olimb Rørfornying åpner avdeling i Grenland

Etterspørselen etter rørfornying i det private markedet er stadig økende. For å kunne møte behovet etablerer Olimb nå et avdelingskontor i Grenland.
Av Irene Fossen 21. august 2018
Olimb Rørfornying avdeling Grenland: Avdelingsleder Vegard Brubakken og salgsleder Hans Edvard Lunde

Bildet: Vegard Brubakken (t.v.) leder Olimbs nye avdelingskontor i Grenland. Med seg på laget har han blant andre salgsleder Hans Edvard Lunde (t.h.).

Olimb Rørfornyings avdeling Grenland er under oppbygging i Porsgrunn/Skien. Derfra skal de tilby rørinspeksjon og rørfornying på private avløpsledninger tilknyttet eneboliger, borettslag, sameier og næringsbygg. Sammen med «moderavdelingene» i Råde skal Grenlandsavdelingen bidra til at Olimb enda bedre kan dekke den store etterspørselen etter privat rørfornying.

Fra før har Olimb Rørfornying tilsvarende avdelingskontorer i Trondheim og Bergen som utfører rørfornying på private bygg og boliger i henholdsvis Midt-Norge og på Vestlandet.

Ung, erfaren «duo»
Alle medarbeidere ved den nyopprettede avdelingen i Grenland er nyansatte. Avdelingsleder Vegard Brubakken (27) og salgsleder Hans Edvard Lunde (32) har jobbet side ved side de siste årene og gleder seg til å ta fatt på nye rørfornyingsoppdrag sammen under Olimb-logo.

Deres unge alder til tross; begge har rukket å opparbeide seg betydelig kompetanse innen rørfornyingsfaget. Duoen har 10 års fartstid sammenlagt innen rørfornying og kjenner spesielt godt til det private markedet i Telemark og Vestfold.

Vegard Brubakken er utdannet rørlegger med ledererfaring fra rørfornyingsbransjen, mens Hans Lunde er selger og prosjektleder med mye operativ erfaring fra både rørinspeksjon og rørfornying.

Riktig tidspunkt
-Det er et godt tidspunkt for oss å etablere en egen avdeling på vestsiden av Oslofjorden. Noen vil kanskje også si at det er på høy tid, sier daglig leder i Olimb Rørfornying AS, Roar Haugland.

-Vi får stadig flere forespørsler om privat rørfornying. Både fra boligeiere og borettslag. Den største økningen ser vi på henvendelser fra borettslag og sameier som er mer enn førti år gamle, og disse er det mange av i Norge! Behovet for rehabilitering av røranlegget er i mange tilfeller skrikende, og med avdelingen i Grenland vil vi kunne hjelpe enda flere – og raskere – i de østlige og sørlige fylkene, lover Haugland.

Viktig å vite tilstanden på røranlegget
-Dessverre blir vi ofte kontaktet for sent, etter at feil bruk eller høytrykksspylinger har ødelagt rørene og fornying ikke lenger er et alternativ. I andre tilfeller har såkalt vedlikeholdsrens av avløpsrør i borettslag gjort mye mer skade enn godt for røranlegget. Det som skulle være bra for lang levetid medfører det stikk motsatte – nemlig større problemer og kortere levetid. Det er viktig å vite hvilken tilstand gamle rør faktisk er i. Der har vi en viktig opplysningsjobb å gjøre, ikke minst overfor de som sitter i styret for borettslag og sameier, sier Roar Haugland.

Sjekker rørene uforpliktende
-På alle våre avdelinger har vi kompetanse til å vurdere tilstanden på røranlegg i bygninger, og vi kommer gjerne på uforpliktende befaringer. Det er bare å ta kontakt med oss. Enda flere borettslag og sameier burde benytte seg av denne muligheten til å komme de virkelig store problemene og kostnadene i forkjøpet, sier han.

LES OGSÅ: Høytrykksspyling til nytte og besvær