Olimb rørfornyer 34 studentboliger i Trondheim

14.03.16: Olimb Rorførnying vant kontrakten på rørfornyelse av 34 boliger i den eldre delen av Moholt studentby i Trondheim. Det er Studentskipnaden i Trondheim, SIT, som er oppdragsgiver.
Av Odd Borgestrand 14. mars 2016

-Vi er svært godt fornøyd med å ha signert denne kontrakten, og er allerede i gang med den første boenheten, forteller avdelingsleder og markedsansvarlig Midt-Norge, Jens Bjørndahl.

Han forteller at dette er et prosjekt som skal gå over to år, og Olimb skal fornye alle stammer, bunnledninger og taknedløp i boenhetene.
De 34 boligene skal totalrenoveres, og Olimb har fått oppdraget med rørfornyingsdelen av det anerkjente rørleggerfirmaet Rørfunn AS i Trondheim.

Totalrenoveres på 8 uker
Hvert av de aktuelle husene skal totalrenoveres i løpet av en periode på 8 uker. Det betyr at studentene flytter ut, men skal være garantert å flytte inn i «nye» boliger etter snaue to måneder. Det medfører et tett samarbeid med de ulike typer håndverkere som skal inn i hver enkelt boenhet. Dette er noe vi gleder oss til, sier Bjørndahl til Rehab Nytt.
Rørfornyingen utføres av Olimbs egne rørfornyere i Trondheim, med Tor-Kåre Hemmingsen som prosjektleder.


På høy tid med fornyelse
De gamle studentboligene på Moholt er preget av tidens tann. Soil-rørene fra 70-tallet har virkelig sett sine dager og må absolutt fornyes, sier Bjørndahl.
I det samme boligområdet føres bygges det nå en allmenning på Moholt, med blant annet fem nye studenttårn. Tårnene har over 630 nye rom og leiligheter. Tre av tårnene er klare for innflytting allerede i august 2016, og de to siste står ferdige i desember. Tårnene består av  enkeltrom med eget bad i  15-mannskollektiv, 24 hybelleiligheter  og fire parleiligheter. Det satses med andre ord sterkt på studenter i Trondheim.