Olimb ISO-sertifisert på miljø og kvalitet

04.08.15: Olimb har fått bekreftelsen på at bedriften holder høy kvalitet både på miljø og ledelse ved å tilfredsstille kravene til ISO sertifikatene 14001 og 09001.
Av Odd Borgestrand 4. august 2015

-At vi er sertifisert av Det Norske Veritas GL gir oss en ekstra trygghet, sier KS-ansvarlig i Olimb Group, Cliff Jørgensen til Rehab Nytt.

-Sertifiseringen skaper først og fremst trygghet for våre kunder. Gjennom denne sertifiseringen beviser vi at vi har kontroll på det vi arbeider med, enten det er dokumentasjon eller det praktiske arbeidet ute i felt.
ISO sertifiseringen gir oss dessuten en større forutsigbarhet mot det markedet vi skal betjene. Nå har vi fått et bevis på at vi kan dokumentere at den jobben vi gjør, fortsetter Jørgensen.
Styringssystemene i Olimb Group oppfyller nå kravene i ISO 9001 og ISO 14001 for følgende områder.
Rørfornying (nye rør)
Korrosjonsbeskyttelse av rør og rørdeler
Levetidsforlengelse av rør og rørdeler
Rørleggertjenester
Tilstøtende produkter og tjenester innen vann- og avløpssektoren.

-For våre medarbeidere ute i felt blir det en tettere oppfølging i alle ledd. Hver eneste medarbeider er kjent med de krav som gjelder i hverdagen. Vi skal være en miljøbedrift.
Det betyr at vi skal leve i en sertifisert prosess. Det setter høye krav til oss som bedrift.
Dette handler om tildelingskriterier, om å sikre oppdrag og arbeidsplasser og kunne være foretrukket og samtidig kunne dokumentere dette. Profesjonelle kunder krever topp kvalitet og det skal vi levere på. Vi får på vår side en miljøgevinst ut i dette, understreker Jørgensen.

Alt samlet i to viktige dokumenter
Olimb har lagt ned store ressurser på dokumentasjon og oppskrifter på hvordan selskapet skal arbeide også tidligere, men på lik linje med hva som er skjedd i andre bedrifter er disse «oppskriftene» havnet i en skrivebordsskuff.
-Nå skal vi hver eneste dag leve i en sertifiseringsordning og vi utvikler parallelt en software som gjør det nødvendig å levere varene før man kan heve seg til neste trinn, for å bruke et bildespråk. Her ligger suksessen, og her ligger innsparingen i dokumenter og konsulentrapporter. Med denne sertifiseringen har vi om mulig en enda mer profesjonell inngang til offshoremarkedene, til de store konsulenthusene og de profesjonelle bestillerne i stat og kommuner, – og til en viss grad også privatmarkedet.

Hva med Olimb-skolen og Oliner Academy?
-Alt vi gjør er integrert i denne sertifiseringen, og nå stiller vi sterke krav til vår egen ledelse.
Vi håper å få flere oppdrag og dermed en tryggere framtid for bedriften, inklusiv våre ansatte. Som følge av dette sikrer vi en enda bedre dokumentasjon på de oppdrag vi har utført, understreker Olimbs KS-ansvarlige.

Fornøyd direktør
-Jeg er både glad og stolt over at vi endelig har dette på plass og at vi har medarbeidere som har lagt et godt grunnlag for den hverdag vi nå skal leve i framover, sier CEO i Olimb Group, Carl Christian Sibbern. Han gir en ekstra honnør til KS-ansvarlig Cliff Jørgensen som har fulgt denne prosessen tettest av samtlige medarbeidere hos Olimb.
Nå håper jeg vi klarer å skape engasjement hos våre medarbeidere, slik at vi leverer på hver eneste jobb. Motivasjon internt på alle plan i organisasjonen er svært viktig nå, understeker Sibbern.
Sertifikatet er utstedt til Olimb Group som omfattes av Olimb Offshore, Olimb Rørfornying AS med sine avdelinger i Råde, Trondheim og Rogaland og datterselskapet Oliner System International.

Olimb Anlegg AS omfattes ikke av denne sertifiseringen, men vil arbeide etter nøyaktig de samme kvalitets- og miljøprinsipper som Olimb Group gjennom den KS-ordning de har valgt for sin drift.