Offshoremagasin med smarte løsninger

19.06.15: Olimb Offshore har nå produsert et lenge etterlengtet informasjonsmagasin om selskapet. Det er blitt et 20-siders fargerikt og oversiktlig magasin som gir et godt innblikk i selskapets historie, referanseprosjekter og aktuelle fokusområder.
Av Odd Borgestrand 19. juni 2015

-Hovedfokuset for Olimb Offshore er levetidsforlengelse og innvendig korrosjonsbeskyttelse av høytrykks- og lavtrykkssystemer både for norsk og internasjonal sokkel. Med over 40 års erfaring fra onshore har selskapet verdifull erfaring for å løse krevende oppdrag også offshore, skriver daglig leder i Olimb Offshore, Peer-Christian Nordby i sin leder i magasinet, som blir utgitt på norsk og med oppsummeringer på engelsk.

Alle offshore-installasjoner har en estimert levetid.  Rør på de fleste plattformer kan holde i 15-20 år, men det viser seg at svært få av rørene vil stå levetiden ut på grunn av korrosjon. Med en innvendig ledningsfornyelse med Olimb Offshore produkter kan vi fordoble levetiden.

Den første store installasjonen offshore for Olimb var på Statfjord B i 1992, der det handlet nettopp om å forlenge levetiden på eksisterende rør.
-Full utskifting av rør kan i enkelte tilfeller være umulig, eller i beste fall svært kostbart fordi det vil føre til hel eller delvis driftsstans på eller mellom plattformer, mener Nordby.

Når bransjen nå gjennomgår store omveltninger mener Olimb Offshore tiden er inne for de rimelige og smarte løsningene.
-Vi vet at korrosjonen fortsetter selv om aktiviteten reduseres. Vi kan dokumentere at en vellykket rørfornying også er en god økonomisk investering.
Hovedmålet for de brukte metodene er å stoppe videre korrosjon av det eksisterende røret, men det kan også gi begrenset strukturell støtte til røret. Det handler derfor også om å forhindre utlekking fra lavtrykksrør.
Nordby og hans kolleger i Olimb håper mange finner firmapresentasjonen nyttig og interessant, og oppfordrer til kontakt om det er aktører som ønsker å gå inn i spennende utfordringer og eventuelle samarbeidsprosjekter.

Les magasinet digitalt her:  OLIMB OFFSHOREBROSJYRE_15