Nok en norsk Olimb-rekord i Bergen

24.06.16:Det ble en verdig avslutning på en fireårig rammeavtale med Bergen kommune da Olimb Rørfornying i en 12 dagers periode nå i juni monterte totalt 596 meter med en 1000 mm strømpeforing. Oppdraget ble delt opp i fire etapper, hvorav den lengste var på 238 meter.
Av Odd Borgestrand 24. juni 2016

-Det lengste strekket er både i lengde og diameter trolig ny norsk rekord, mener driftssjef i Olimb Rørfornying, Bjørn Mathisen.

Seniorrådgiver Trym Trovik i Vann og avløpsetaten i Bergen kommune berømmer Olimb for jobben som ble utført. Fra sidelinjen kunne han konstatere at Olimbs mannskaper taklet en rekke utfordringer. –Det var noen spennende øyeblikk underveis da det lengste strekket skulle strømperenoveres, men foringen er på plass og dermed er det slutt på både inn- og utlekking i et utsatt ledningsstrekk av betong fra 1970, konkluderer Trym Trovik overfor Rehab Nytt. Det var nødvendig med flere kilometer med slanger for overpumping i forbindelse med rørfornyingen.
Strømpene i den store dimensjonen kom fra Insituform i Nederland, og selve herdingen ble gjennomført med vann, forklarer driftssjef Bjørn Mathisen.Prosjektet ble gjennomført i nært samarbeid med hovedentreprenør Fyllingen Maskin AS og det bergensbaserte firmaet Vitek AS.

–Det var noen spennende øyeblikk underveis da det lengste strekket skulle strømperenoveres, men foringen er på plass . Foto: Bjørn Mathisen
–Det var noen spennende øyeblikk underveis da det lengste strekket skulle strømperenoveres, men foringen er på plass . Foto: Bjørn Mathisen

Trafikk og næringsvirksomhet
Mathisen er enig med Trym Trovik at prosjektet var krevende spesielt på grunn av stor trafikkmengde. Kanalveien rett utenfor Bergen sentrum er en sterkt trafikkert vei som ligger tett inntil et aktivt næringsområde. Det var viktig at trafikken kunne gå mest mulig uhindret og at næringsvirksomheten kunne opprettholdes i anleggsperioden. Derfor ble det arbeidet døgnkontinuerlig for å etablere det nye ledningsstrekket.

-Det er all grunn til å takke alle impliserte parter i dette prosjektet. Atle Sognefest i Fyllingen Maskin var den sentrale kontaktpersonen inn mot hovedentreprenøren, mens Olimb-teamet besto av Rune Svendsen, Per Borge, Ari Gudmundsson, Swen Anton, Håvar Holmen, Tore Lia, Stefan Jönsson og Knut Theodorsen.

-Vi syns det var ekstra hyggelig å kunne gjennomføre et så krevende prosjekt nettopp i Bergen. Her kan vi se tilbake på mange års godt samarbeid, og vi gleder oss også over å kunne fortsette med en ny rammeavtale med Fyllingen Maskin for Bergen kommune, sier Bjørn Mathisen.