Øker farten på rørfornying med Bluelight LED herdesystem

Olimb Rørfornying både bruker og forhandler Bluelight LED herdesystem i rørfornying. Løsningen er utviklet og perfeksjonert gjennom mange års test og bruk.

Magasin / Kategori: Bransjeblikk / Publisert: 28. mai 2018 / Forfatter: Peer-Christian Nordby

Rørfornying med Bluelight LED

LED-herding kan benyttes ved fornying av rør i små dimensjoner, inntil ca 250mm. Foto: Bluelight GmbH.

Effektiv og miljøvennlig metode

LED-herding er et viktig bidrag til utvikling av raske, kundevennlige og miljøvennlige måter å installere produkter på ved rørfornying. Metoden kan benyttes ved fornying av rør i små dimensjoner, inntil ca 250 mm. Avhengig av type strømpe, diameter og lysstyrke kan man herde fra cirka 30 centimeter til 1,65 meter ledning i minuttet med LED-lys. Det er betydelig raskere enn for eksempel dampherding. I tillegg reduserer man CO2-utslipp sammenlignet med produksjon med damp. Herdestoffer som brukes i prosessen er luktfrie og miljøvennlige, og metoden er derfor svært godt egnet til rørfornying av private ledninger innvendig i bygg og under bygninger og uteareal.

Velutprøvd innovasjon

Olimb Rørfornying AS er som kjent blitt en del av det danske konsernet Per Aarsleff AS, Europas største produsent og installatør innen rørfornying. Deres Bluelight LED System er et patentert system som ligger langt foran i kvalitet og erfaringsdokumentasjon enn konkurrentene. Dette var svært iøynefallende på Aarsleff sin stand på IFAT 2018, verdens største messe innen vann og avløp, som ble arrangert 14. – 18. mai i München.

Slik fungerer Bluelight LED System – se video:

Bluelight er det systemet i markedet som i størst grad har bidratt til å gi LED-herding anerkjennelse som metode innen rørfornying. Systemet som herder rør i dimensjoner fra 100mm til 250mm, har vært i daglig bruk i ti år allerede. Mer enn femti tusen enkeltinstallasjoner er gjennomført, til sammen over 300 kilometer med rør. I dag er cirka 50 Bluelight LED-utstyr i daglig drift. Majoriteten er i Tyskland, men også flere andre europeiske land har tatt i bruk teknologien.

Per Aarsleff AS er selv en av entreprenørene som i mange år har benyttet Bluelight LED System i rørfornying med egne strømpeforinger. Å bruke entreprenørs og kunders praktiske erfaringer aktivt som en integrert del av utviklingsprosessen har resultert i et solid og pålitelig konsept som Olimb nå skal gjøre enda mer tilgjengelig i Norge, både i egne tjenester og som forhandler av utstyret gjennom Rørfornying Norge.

LES OGSÅ: Rørfornying Norge – alltid en garanti for kvalitet

Kvalitetsleverandør

Aarsleff sin LED-teknologi har vært i bruk i Norge i mindre skala i noen år, og nå vil Olimb bidra til at metoden får enda bedre fotfeste i markedet.
-Vi har sittet litt på gjerdet når det gjelder denne teknologien, men nå tar vi til gjengjeld steget fullt ut og investerer i et velutprøvd kvalitetssystem fra en produsent som vi har full tillit til, forteller markedssjef i Olimb, Peer-Christian Nordby.

Han gleder seg til at Olimb gjennom sommeren og høsten skal ta i bruk systemet selv, og etter hvert også inkludere Bluelight LED System i Rørfornying Norge sitt produktspekter. I denne sammenhengen er det viktig for Peer Christian Nordby å presisere at det ikke lenger er noen form for begrensning å bli kunde av Olimb og benytte seg av Rørfornying Norge som kvalitetsstempel.

-I Olimb holder vi våre mange år med egne erfaringer fra produktutvikling og installasjon som garanti for kvalitet, både i jobber vi selv utfører for kunder, og i produkter og tjenester vi tilbyr våre partnere i Rørfornying Norge. «Alltid litt bedre» er et mantra vi streber å leve etter i Olimb hver eneste dag. Når vi velger produkter og samarbeidspartnere, ser vi helst etter de som reflekterer våre ambisjoner og kvalitetskrav. Det har vi absolutt funnet i Bluelight LED System, sier Nordby.

LES OGSÅ: Olimb utvider med glassfiber

Peer-Christian Nordby, markedssjef Olimb
Peer Christian Nordby
Markedssjef, Olimb

Er din bedrift interessert i å bli partner i Rørfornying Norge?

Logo Rørfornying Norge

Gjennom Rørfornying Norge tilbyr Olimb kvalitetsprodukter og utstyr til rørfornying med opplæring og support.