Lover økt trygghet for framtida

02.09.17: Torsdag ble det kjent at det danske selskapet Per Aarsleff Holding AS kjøper 51 prosent av all rørfornying i Olimb. Aarsleff har også sikret seg retten til å kjøpe resterende 49 prosent. -Dette betyr sikkerhet for arbeidsplassene hos Olimb. Det sier Roar Haugland, som fortsetter som leder for hele Olimb sin rørfornyingsaktivitet.
Av Odd Borgestrand 2. september 2017
Roar Haugland

Bildet: Leder for Olimbs totale rørfornyingsaktivitet, Roar Haugland, understreker at det nye eierskapet ikke vil endre på forholdet til ansatte, kunder eller samarbeidspartnere.

-Aarsleff og Olimb har relasjoner som går 40 år tilbake i tid. Den gangen var begge medeiere i verdens første fabrikk for produksjon av rørfornyingsprodukter.  For Olimbs ansatte er dette forankring av lange trygge relasjoner og sikring av framtida, sier Roar Haugland.

 En del av stor-konsern
Olimb blir nå en del av Aarsleff-konsernet, som er Europas største produsent og installatør innen rørfornying. Olimb beholder sitt navn og dermed sin sterke merkevare i det norske markedet.
-De siste årene har vist en utvikling med økt internasjonal tilstedeværelse i en stadig større del av produksjonsprosessene, innenfor rørfornyingsbransjen i Norge. Selv om Olimb er den ledende aktøren innen rørfornying i Norge, må vi erkjenne at vi er en liten aktør internasjonalt, sier Haugland.

Olimb blir fortsatt Olimb
Olimb vil gjennom dette eierskapet sikre seg tilgang til teknologisk utvikling, framtidens krav til kvalitetssikring, dokumentasjon og kontroll på hele produksjonsprosessen.
Olimb skal drive videre med ansatte som primært er rekruttert, opplært og ansatt i Olimb her i landet. Dette sikrer en god kompetanse på norske lokale forhold og kontroll på kompetanseutviklingen. Vi mener dette gir et konkurransefortrinn.
Olimb skal oppleves som den samme seriøse og trygge leverandøren av rørfornying, slik vi har vært siden 1977, sier Haugland videre
Han understreker derfor at det nye eierskapet ikke vil endre på forholdet til ansatte, kunder eller samarbeidspartnere.
Haugland understreker at Olimb skal drive videre slik de ansatte, kunder og partnere kjenner selskapet.
-Vi skal selvfølgelig fortsette det tette samarbeidet med Olimb Anlegg AS,  som fremdeles er et heleid Olimb familieselskap, sier Haugland til slutt.