Et langt strekk mot offshore

Av admin_olimb 10. november 2011

En høstdag 2008 skulle bli en merkedag for Olimb. Denne fine høstdagen skal en armert slange sno seg et par kilometer langs en gårdsvei i Råde.

Slangens oppgave blir en dag å forhindre videre korrosjon i eksisterende stålrør på plattformene og mellom plattformer i Nordsjøen.
I god tid før oppstart er alle operatører på plass. Slangeprodusenten Mandals har sendt over sine sentrale medarbeidere i prosjektet. Det samme har oppdragsgiver StatoilHydro.

Forhindre videre korrosjon
Den 2000 meter lange slangen har èn oppgave dersom testen i Råde blir vellykket. Den skal trekkes inn i eksisterende stålrør ute på StatoilHydro`s plattformer og mellom plattformer, og skal forhindre videre korrosjon i utsatte stålrør.  Sammen med Olimb og StatoilHydro har Mandals utviklet den armerte slangen som blir liggende inne i eksisterende rør med et driftstrykk på 250 bar. Slangen forhindrer kontakt mellom mediene som føres gjennom rørene, og vil forlenge rørenes levetid med mange år. Behovet for den nye slangen er stor og potensialet er også betydelig. Mandals AS har aldri produsert så store og lange armerte slanger. Diameteren på testslangen er på 280 millimeter. Mandals har produsert en ny vevestol og nye symaskiner for oppdraget.

Rehabilitering

av en 4000 meter lang ledning mellom Statfjord A og Statfjord B vil trolig bli det første store oppdraget for Olimb. Den armerte slangen skal trekkes inn i eksisterende rør og føres 380 meter ned fra A-plattformen med en del bend og svinger. Ledningen føres videre langs sjøbunnen før den igjen trekkes opp til B-plattformen. Her skal den passere totalt 20 bend fra 30 til 90 grader. StatoilHydro har en rekke oppdrag på vent, og det lengste strekket er på hele 17 kilometer.