Olimb selger 51 prosent til danske Aarsleff

31.08.17: Brødrene Tor-Erik og Øystein Olimb har i dag inngått avtale med danske Per Aarsleff Holding A/S, om at Aarsleff overtar 51 prosent av Olimbs totale rørfornyingsaktivitet.

Tromsø vil være lokomotiv i nord

Tromsø kommune har bestemt seg for å prøve ut den såkalte Odensemodellen med samspillskontrakt mellom byggherre, rådgiver og entreprenør. Kommunen har hentet inn rådgiver Christen Ræstad fra Drammen i et omfattende prosjekt for bydelen Mortensnes. Kommunen vil være et innovativt lokomotiv i Nord-Norge.

280 milliarder på 23 år , – noen må gjøre jobben

Det må investeres 280 milliarder kroner basert på dagens kostnadsnivå for å sikre en solid vann- og avløpstjeneste i norske kommuner fram mot 2040. Det er en av konklusjonene i en ny rapport utarbeidet av Norsk Vann. Og noen må gjøre jobben.

Gravefritt også på vannledninger

Olimb har etablert samarbeid med Innovasjon Norge for fornyelse av vannledninger med minimal eller ingen oppgraving.

Landets største for store dimensjoner

22.10.16: Endelig er den på plass, Olimbs nye rigg for styrt boring. Riggen, produsert av Prime Drilling i Tyskland, blir Norges største rigg og har en trekk-kraft opp mot 100 tonn og et rotasjonsmoment på 66 000 Nm.

-Viktig å identifisere kritiske ledninger

04.11.16: Sammenbrudd i vann- og avløpsnettet kan unngås gjennom klassifisering og oppfølging av kritiske ledninger i nettet, mener seniorrådgiver Jørn Harald S. Andersen i Norconsult AS.

Lærte om NoDig i ustabile masser

Et gledelig stort antall rådgivere deltok på SSTT-fagtreffet om bruk av NoDig-metoder i ustabile masser i Ullensaker kommune tirsdag. Fagtreffet ble mer aktuelt enn planlagt på grunn av det store kvikkleireraset i Sørum, bare et steinkast unna Bakkedalen-prosjektet på Kløfta.

Nordisk kamp for å redusere vannskader

24.08.15: Olimb er blant entreprenørselskapene som ønsker å sette fokus på vannskader i bygninger for å få ned det enorme skadeomfanget. Sverige topper den dystre statistikken med et årlig skadeomfang på 10 milliarder kroner. Tallet for Norge ligger på fem milliarder, mens Finland og Danmark har to og en halv milliard hver.

Konkurrenter og kolleger på vannledninger

23.04.15: Den norske arbeidsgruppen i Scandinavian Society for Trenchless Technology SSTT satte fokus på fornying av drikkevannsledninger under sitt miniseminar på DFDS Seaways mellom Oslo og København på vei til SSTT-årsmøtet og konferansen i Malmø i dag og i morgen.

Sju kandidater til årets NoDig prosjekt

28.05.13: Fem norske og to danske kommuner deltar i konkurransen om årets beste NoDig prosjekt når  250 VA-eksperter møtes i Oslo i morgen og torsdag for fagtreff og årsmøte i foreningen Scaninavian Society for Trenchless Technologi (SSTT).